ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος ή  Δραγάσης
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Η ιερή Πλάκα στον Μυστρά όπου ορκίστηκε ο τελευταίος Αυτοκτράτωρ , Κων. Παλαιολόγος
Αγιος Ραφαήλ 1410-2008, Το Μεγάλο Χρονικό !

Η συγκλονιστική ιστορία ενός πολύ ξεχωριστού ανθρώπου που έζησε στα πιο ζοφερά χρόνια του γένους των Ελλήνων.

Κορυφαία προσωπικότητα με μοναδικά προσόντα,έζησε τις τελευταίες δεκαετίες του Βυζαντίου.Μόρφωση κορυφαία για την εποχή. Δύναμη ψυχής πέρα από τα ανθρώπινα όρια.

Βίωσε την Πτώση της Κωνσταντινούπολης και τους μετέπειτα διωγμούς.

Αγίασε με την παρουσία  του και το μετέπειτα μαρτύριο του, την Ελλάδα, την Λέσβο , τον Λόφο των Καρυών και την Ορθοδοξία απανταχού στον κόσμο.

Μαρτύρησε για την δόξα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, έντεκα χρόνια μετά την πτώση της Πόλης.

Μια δεύτερη σταύρωση και ένας νέος Γολγοθάς γράφτηκε ανήμερα το Πάσχα του 1463 , επάνω στον Ιερό Λόφο των Καρυών. Πρωταγωνιστής στον πόνο του  μαρτυρίου ο Ηγούμενος Ραφαηλ.

Νίκησε τον χρόνο και τον θάνατο και έδωσε νέα ελπίδα στην πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών. Ειναι το μέγιστο δώρο του θεού στην Ορθοδοξία.

Ο πατέρας του ονομαζόταν Διονύσιος και η μητέρα του ήταν ευσεβής Χριστιανή. Γεννήθηκε στους Μύλους Ιθάκης ( σημερινό Περαχώρι ) στις 4 Μαρτίου 1410 οπότε οι γονείς του απέκτησαν ένα αγοράκι, τον μετέπειτα άγιο Ραφαήλ. Απο μικρός ήταν πολύ ζωηρός και δυνατός,αν και πέρασε μια σοβαρή αρρώστια, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια η μητέρα του σε ενύπνιο της Μαρίας Τσολάκη.

Γεώργιος Λασκαρίδης η Λάσκαρης το όνομα του σαν λαϊκός και μέχρι να εγκαταλήψει την κοσμική ζωή. Πριν γίνει κληρικός ,σπούδασε Ιατρική,φιλοσοφία και Ελληνικά γράμματα στον Μυστρά ενώ μετά  σταδιοδρόμησε στον βυζαντινό στρατό και έφθασε μάλιστα σε υψηλό βαθμό. 500 χρόνια, αργότερα σε πολλές εμφανίσεις του φοράει και στολή στρατιωτικού, εκτός απο αυτή του ιερωμένου.

Απο το 1959 ξεκίνησαν να καταγράφονται καθημερινά  Θαύματα που επιτελούνται  απο την Χάρη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

500 χρόνια μετά ο Μέγας Βασιλεύς Ιησούς Χρηστός, επέτρεψε στον Αγιο Ραφαήλ να ανοίξει διάπλατα την Χρονοπύλη των Καρυών και να περάσει στον χωρόχρονο των θνητών ανθρώπων.

Μαζί του , τουλάχιστον είκοσι και πλέον Μάρτυρες και λαϊκοί που μαρτύρησαν η έζησαν με παραδειγματική Πίστη την ζωή τους, περνούν στον κόσμο των ανθρώπων και ομιλούν με κοινούς θνητούς.

Η Χάρη του Αγίου Ραφαήλ δεν έμεινε μόνο στον Λόφο των Καρυών, διότι η ανάγκη της παρουσίας Του είναι παγκόσμια. Αμέτρητα θαύματα καταγράφονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ιστορικό αυτό γεγονός είναι μοναδικό στην ιστορία των Χριστιανών μετά την έλευση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.Δυστυχώς ελάχιστα έχει ερευνηθεί και αναλυθεί επιστημονικά το όλο χρονικό των αποκαλύψεων αν και υπάρχει σωρεία ένορκων μαρτυρικών καταθέσεων πέραν των θαυματουργικών ανακαλύψεων σε θρησκευτικό και αρχαιολογικό επίπεδο.Με την κατάλληλη προσπάθεια θα μπορούσε εύκολα να δοθεί η πραγματικά παγκόσμια διάσταση  που αναλογεί σε αυτά τα γεγονότα.

Εαν όλα αυτά είχαν συμβεί στην Ιταλία του 1960, ο Πάππας θα ειχε μεταφέρει το Βατικανό... στον Μοναστήρι των Καρυών.

Εάν είχε συμβεί στην Αμερική θα ξόδευαν εκκατομύρια για να προβάλλουν αυτά τα γεγονότα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εδώ στην χώρα της Ορθοδοξίας οι πρωταγωνιστές του 1960 μέχρι το 1974 που έπαυσε να λειτουργεί η επιτροπή της Ιεράς Μονής ,υπέφεραν τα πάνδεινα για να μαθευτεί η ιστορία και να εδραιωθεί το Μοναστήρι.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι συνεχείς προσπάθειες της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Γουμενενίσσης στο Κιλκίς, και έχουμε  σήμερα έγκυρη ιστορικά  πληροφόρηση για τα όσα συνέβησαν και κυρίως για αυτά που τώρα συμβαίνουν.

Οι ζωντανές μαρτυρίες της Κας Βασιλικής Ράλλη αποτελούν και την πλέον έγκυρη πηγή πληροφόρισης.

Συγκριτικά με το μέγεθος και την αξία της αποκάλυψης, ελάχιστα έγιναν τα τελευταία 45 χρόνια στην Ελλάδα για να μάθει ο κόσμος τα όσα συνέβησαν τότε και συνεχίζουν να συμβαίνουν καθημερινά.

Ο απλός πιστός όλα αυτά τα χρόνια, με οτι μπορούσε να διαθέσει, έδωσε και δίνει την οικονομική δύναμη εκεί που νόμιζε σωστό για να γίνουν έργα και ενέργειες, ώστε να διαδοθεί σωστά και τεκμηριωμένα αυτό το Μέγα Ιστορικό. Τέλος πάντων μιλάμε για το πλέον σημαντικό  μεταφυσικό ( καταγγεγραμένο με ένορκες μαρτυρίες και αποδείξεις ) γεγονός στην Παγκόσμια Ιστορία. Ειναι η ιστορία που λύνει μια για πάντα, τεκμηριωμένα το μέγα ερώτημα της μετά θάνατο ζωής ( τουλάχιστον) .

Αυτή η απαισιόδοξη καταγραφή ( εντελώς ήπια εκφρασμένη, για να μην στεναχωρήσουμε καρδιές ... ) είναι η γνώμη του γράφοντος και αποτελεί την εντελώς προσωπική του άποψη, μετά απο 12 μήνες μελέτης και έρευνας για τους Αγίους Ραφαήλ , Νικόλαο και Ειρήνη.

Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε πολλά στοιχεία που προκύπτουν απο τα  "έγκυρα", κατα την ταπεινή μου γνώμη  πάντα,  βιβλία που έχουν γραφτεί για το χρονικό.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε τα όσα θαυματουργικά συνέβησαν στην Κάτω Αχαιά Πατρών όταν επρόκειτο να κτισθεί η εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ. Ολόκληρο το συγκλονιστικό χρονικό απο το βιβλίο της Ι.Μονής.

Το ίδιο ισχύει και για την εκκλησία του Αγίου στην Ιθάκη.Εχει γίνει μεταφορά του βιβλίου στις σελίδες μας και θα αναρτηθεί πολύ σύντομα.

Συγκλονιστικό ειναι και το ιστορικό ανέγερσης της Ιεράς Μονής Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου το οποίο μπορείτε να ζητήσετε απο την ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής .

Παρακαλώ για τα σχόλια σας ώστε να βελτιωθεί η να διορθωθεί αυτή η εργασία . Ευχαριστώ .ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
A work for the Grace of God
Homepage
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ WWW.EURONETCOM.INFO
Pair Networks Inc.USA - authorized dealer for Greece & Cyprus