Ιερές Μονές και Παρεκκλήσια των Αγίων Ραφαήλ ,Νικολάου και Ειρήνης

Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος ή  Δραγάσης
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Η ιερή Πλάκα στον Μυστρά όπου ορκίστηκε ο τελευταίος Αυτοκτράτωρ , Κων. Παλαιολόγος
ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
A work for the Grace of God
Homepage
Δίπλα στον Ιερό Ναό και εφαπτόμενο αυτού, υπάρχει το νεόκτιστο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης.
Θεμελίωση Ι.Ν. Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης - Λαγυνών.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή της θεμελίωσης του νέου Ιερού Ναού των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην περιοχή των Λαγυνών.
φωτό υψηλής ευκρίνειας
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εγκαινίασε Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Κεϊπ Τάουν

Στην Ιερά Μητρόπολη Καλής Ελπίδος αφίχθη το απόγευμα της Παρασκευής, 18ης Μαΐου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, προκειμένου να εγκαινιάσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης, που ανεγέρθη με φροντίδα του Σεβ. Μητροπολίτου Καλής Ελπίδος κ. Σεργίου, εντός του προαύλιου χώρου της Ιεράς Μητροπόλεως.
ΠΑΧΥΑΜΜΟΣ (ΛΕΥΚΩΣΙΑ) ΚΥΠΡΟΣ. ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ
Έτος ανέγερσης: 1990. Τα Εγκαίνια έγιναν το 1992. Ο Ναός είναι κτισμένος στο τελευταίο άκρο της ελεύθερης Κύπρου δίπλα από τον θύλακα των Κοκκίνων και έγινε, πριν ακόμα κτισθεί, παγκύπριο προσκύνημα.
Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης του οικισμού Σταυροχωρίου στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης τελέστηκαν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 από το Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων και του ιερού κλήρου. Ο εν λόγω Ιερός Ναός θεμελιώθηκε το 2002 και πρόκειται για μια τρίκλιτη βασιλική, αντίγραφο της καθολικής της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς Ξάνθης.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε πλήθος κόσμου της ορεινής περιοχής.
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012
Ιερός Ναός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου Λαρίσης. Εορτή 2012.

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η πανίερος και πάμφωτος μνήμη των Αγίων ενδόξων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της Παρθένου και στο Ομορφοχώρι, όπου και ο κατανυκτικός Ιερός Ναός των Αγίων, που συγκεντρώνει τα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι τιμούν και σεμνύνονται στο όνομά Τους και στη Χάρη Τους.

Από της εξέδρας της βυζαντινής Φιάλης, στο κατάμεστο από εκατοντάδες πιστούς προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Ραφαήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, αφού ευλόγησε τους άρτους, ευχαριστώντας τον π. Παύλο και όλους τους Εκκλησιαστικούς συνεργάτες της Ενορίας, δεν δίστασε να καλέσει έναν – έναν τους πιστούς να ομολογούν το όνομα του Κυρίου Ιησού καθημερινά και πάντοτε στη ζωή τους, αφού αυτή η ομολογία είναι πνευματική αποταμίευση για την ψυχή μας αλλά και πνευματική ιερά επένδυση για τη μετά θάνατο ζωή μας.

Οι Άγιοι Νεοφανείς Μάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, είθε να μας κατευθύνουν στη σθεναρά ομολογία του ονόματος του Ιησού Χριστού, στην Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας και στη συνεχόμενη πνευματική μας κατάρτιση, μέσω της οποίας θα οδηγηθούμε από την αγνωσία στη γνώση και απ’ το σκότος στο αιώνιο φως, το Φως του Θεού.
Ι.Ν.Αγ.Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης Άνω Μετεώρων
Στις 22.12.1994 ο Α΄ Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιος ετέλεσε τα θυρανοίξια ενός μικρού ναϊδρίου και το 1995 ιδρύθηκε και επίσημα η νέα ενορία (Αρ.Π.Δ. 284/24.7.1995).
Στις 12.10.1997 ο τότε Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρ/λεως κ.Διονύσιος έθεσε τους θεμέλιους λίθους του νέου Ιερού Ναού του οποίου οι εργασίες ανεγέρσεως έχουν ολοκληρωθεί.