Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος ή  Δραγάσης
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Η ιερή Πλάκα στον Μυστρά όπου ορκίστηκε ο τελευταίος Αυτοκτράτωρ , Κων. Παλαιολόγος
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ , ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2009

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Λίγες ημέρες μετά την επί γης ανατολή του «Ηλίου της Δικαιοσύνης» εορτάζουμε την ανατολή του νέου έτους, κατά το πολιτικό ημερολόγιο. Για κάποιους είναι δύο ξεχωριστές ευκαιρίες για λίγες περισσότερες ώρες διασκεδάσεως, για άλλους δύο εορτές λόγω της χρονικής τους εγγύτητος.

Ως Χριστιανοί, όμως, θα πρέπει να τις ενώσουμε, διότι η πρώτη Ανατολή- η δι' ημάς γέννηση του Θεανθρώπου- θα δώσει στην δεύτερη- την έναρξη του έτους- νόημα, ελπίδα και βεβαιότητα για την νέα πορεία που προμηνύει.

Έχουμε απόλυτη ανάγκη να κατανοήσουμε πως ό,τι κακό, ό,τι σαπρό, ό,τι δυσάρεστο που μας ενόχλησε κατά απερχόμενη χρονιά οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αποστασιοποίησή μας από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και από το θείο Του θέλημα. Ναι, αδελφοί μου, ας ομολογούμε με τα χείλη- κληρικοί και λαϊκοί- πως είμαστε δικοί Του, στην πραγματικότητα δεν Του έχουμε δοθεί ειλικρινώς, δεν Του έχουμε ανοίξει διάπλατα τις καρδιές μας.

Είθε να το πράξουμε όλοι εφέτος. Διότι ο Χριστός μας είναι ο Λυτρωτής και Σωτήρας μας, ο σπλαχνικός μας Πατέρας που θα ευλογήσει κάθε στιγμή του νέου έτους.

Η μοναστική μας Αδελφότητα εύχεται στον κάθε συνάνθρωπό μας ξεχωριστά το 2009 να είναι έτος ευλογημένο, άγιο και ειρηνικό. Ένα έτος κατά το οποίο θα αποφασίσουμε να ζήσουμε πνευματικότερα, κατά το οποίο θα θέσουμε μια νέα αρχή με αγώνα διαρκούς μετανοίας ώστε να αξιωθούμε να αποδώσουμε καρπούς μετανοίας.

Είθε να είναι ένα έτος πραγματικά Χριστοκεντρικό! Έτσι τα παγκόσμια αιτήματα για ειρήνη, χαρά, δικαιοσύνη και αγάπη θα γίνουν πραγματικότης, πρώτα στις καρδιές μας και κατόπιν σ' ολόκληρη την ανθρωπότητα και σε όλη την πλάση.

Μετ' ευχών και πολλής εκ της απείρου αγάπης του Δημιουργού και Πατρός μας Ιησού Χριστού,
Ο Καθηγούμενος
Αρχιμανδρίτης Κύριλλος

Παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης
ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
A work for the Grace of God
Homepage
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ WWW.EURONETCOM.INFO
Pair Networks Inc.USA - authorized distributor for Greece & Cyprus