Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος ή  Δραγάσης
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Η ιερή Πλάκα στον Μυστρά όπου ορκίστηκε ο τελευταίος Αυτοκτράτωρ , Κων. Παλαιολόγος
Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ  Γουμενίσσης - Γρίβας
Το βιβλίο "Η ζωή εκ τάφων"

Το βιβλίο "Η ζωή εκ τάφων", του Σεβ. Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως καί Πολυκάστρου κ. Δημήτριου , περιγράφει αναλυτικά τα συγκλονιστικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τα έτη 1959-1962 στην περιοχή Θερμή της Λέσβου.

Τρείς άγιοι, ο Aγιος Ραφαήλ, ο Aγιος Νικόλαος και η Αγία Ειρήνη εμφανίστηκαν πολλές φορές και σε πολλούς κατοίκους της Θερμής και των γύρω χωριών, και αποκάλυψαν ότι το έτος 1463 επιτέθηκαν οι Τούρκοι σε ένα μοναστήρι που βρίσκονταν στον λόφο πάνω από την Θερμή, βασάνισαν φρικτά και σκότωσαν τους τρεις αγίους καθώς και πολλούς μοναχούς και κατοίκους που είχαν καταφύγει στο μοναστήρι.

Οι άγιοι αποκάλυψαν τα ονόματα τους, την ζωή τους, και -το εκπληκτικώτερο- τα ακριβή σημεία όπου ήταν θαμένοι.

Και όλα αυτά με εμφανίσεις σε πολλούς ανθρώπους, έτσι ώστε οι μαρτυρίες του ενός να επιβεβαιώνουν και να συμπληρώνουν τις μαρτυρίες του άλλου.

Οι άγιοι επίσης υπέδειξαν πού να σκάψουν για να βρεθούν άγια εικονίσματα και το αγίασμα του αρχαίου μοναστηριού, ενώ από τις πρώτες εμφανίσεις επιβεβαίωσαν την αγιότητά τους με την επιτέλεση θαυματουργικών ιάσεων.

Μια ιερή ιστορία, ένας ιερός τόπος αναδύθηκαν από την απόλυτη λήθη μετά 500 χρόνια, καθώς τίποτε δεν είχε απομείνει από το ολοκαύτωμα της αρχαίας μονής, ούτε στην μνήμη των κατοίκων, ούτε στην επιφάνεια της γης, αφού τα χώματα και τα ελαιόδενδρα κάλυψαν τα πάντα.

Μόνο κάποια χαλάσματα από παλαιό εξωκκλήσι απέμειναν στόν τόπο αυτό, χωρίς οι ντόπιοι να γνωρίζουν την προέλευσή τους.

Και όταν, κατά θεία ευδοκία, 500 χρόνια μετά, αποφάσισαν να το αναστηλώσουν, η ώρα των θείων αποκαλύψεων είχε έρθει.

Ευχαριστίες :

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως καί Πολυκάστρου κ. Δημήτριο που μας επέτρεψε να παρουσιάσουμε την εξιστόρηση των ανακαλύψεων μέσα απο το βιβλίο του, "Η ζωή εκ τάφων"

Το παραπάνω βιβλίο μαζί με το "ΣΗΜΕΙΟΝ ΜΕΓΑ" του Φώτη Κόντογλου αποτελεί την πλέον έγκυρη πηγή για όποιον επιθυμεί να πληροφορηθεί αντικειμενικά όλο τον εκπληκτικό χρονικό των θαυμαστών αποκαλύψεων. Επίσης το βιβλίο της Βασιλικής Ράλλη εκθέτει τα ίδια γεγονότα με σαφήνεια και ακρίβεια.

Δείτε την σχετική επιλογή της ιστοσελίδας μας για όλα τα βιβλία που αναφέρονται στο Μέγα Χρονικό των αποκαλύψεων.
Παρακλητικός Κανόνας Αγίου Ραφαήλ σε CD
ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
Homepage
A work for the Grace of God