Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος ή  Δραγάσης
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Η ιερή Πλάκα στον Μυστρά όπου ορκίστηκε ο τελευταίος Αυτοκτράτωρ , Κων. Παλαιολόγος
ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
A work for the Grace of God
« ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ »

Συνέχεια >>

Πέρασαν μήνες από τότε και μια μέρα πήρα γράμμα της Αικατερίνης Λύτρα από την Μυτιλήνη με μήνυμα του Αγίου προς εμε που έλεγε :

« Ο Θεόδωρος και η Σοφία εκόφευσαν εις την πρόσκλησιν μου η μάλλον  αμέλησαν. Πρέπει να γνωρίζουν ότι στη ζωή τους στη γη πρέπει να βοηθούν την Εκκλησία του Χριστού».

Μετά από αυτό το μήνυμα του Αγίου έστειλα ότι μου ήταν δυνατόν στην Κατίνα Κωνσταντοπούλου.

Αλλά προκειμένου να βοηθήσω υλικά και ηθικά την προσπάθεια τους έπρεπε να γνωρίσω πρόσωπα και πράγματα. Γι΄ αυτό το σκοπό πήγα στην Κάτω Αχαία και γνώρισα τόσο την Κατίνα όσο και την οικογένεια Κατσαρού και τον τεχνίτη Φίλιππα.

Την εκκλησία την βρήκα λίγο πιο πάνω από το έδαφος.

Όλοι μαζί μελετήσαμε το θέμα της εκκλησία πως θα προχωρήσουμε και με τη χρήματα. Μετά την επίσκεψιν μου στην Αχαία, ήρθαν όλα κατ΄ ευχήν με την βοήθεια του Αγίου και το χτίσιμο προχώρησε , αργά βέβαια σιγά - σιγά.

Σε μια φιλική συγκέντρωση στο σπίτι μας στην Αθήνα στις 11 Ιουλίου 1974 όπου παρεβρίσκονταν ο Παναγιώτης και η Αικατερίνη Λύτρα , δόθηκε καθ' υπαγόρευση του Αγίου προς αυτήν το παρακάτω μήνυμα που ο ίδιος προσωπικά κατέγραψε.

  « Πρέπει όλοι σας να βοηθήσετε να τελειώσει η εκκλησία μου στην Κάτω Αχαία διότι θα σωθούν πολλές ψυχές».

Ο Αγιος Ραφαήλ «αόρατος συμπαραστάτης» ορίζει επιτροπή 

Στις  14 Ιουλίου 1974 πήγαμε και οι τέσσερις στην Κάτω Αχαία ( ο Παναγιώτης , η Αικατερίνη , η Σοφία και εγώ).

Το χτίσιμο της εκκλησίας είχε προχωρήσει. Ήταν δύο μέτρα ύψος , αλλά είχαν σταματήσει οι εργασίες, γιατί δεν υπήρχαν χρήματα να πληρωθούν οι τεχνίτες.

Στο σπίτι Γεώργιου και Κούλας Γουναρίδου που φιλοξενηθήκαμε το μεσημέρι μετά το φαγητό, ο Αγιος δια της Αικατερίνης, έδωσε μήνυμα που γράφτηκε από μένα και από την κόρη της οικογένειας που μας φιλοξένησε.

Στο μήνυμα Του ο άγιος ορίζει επιτροπή για των συντονισμό των εργασιών της εκκλησία και αποπεράτωση του έργου.

Το οικονομικό θέμα δεν το αναφέρει, γιατί είναι δική του υπόθεση. Ζητάει εργασία και υπομονή για να τελειώσει η εκκλησία. Το μήνυμα είναι το εξής :

« Πρέπει να γίνει ένα γκρουπ - μια ομάδα ανθρώπων, ένα σώμα ( επιτροπή) για την εκκλησίας. Είναι θέλημα του Χριστού να γίνει αυτή η εκκλησία. Η αυτόματη εκδρομή σας , έφερε τα βήματα σας την Κάτω Αχαία και είδατε το εκκλησάκι μου. Ήμουν παρών σαν σύννεφο πετούσα, γι΄ αυτό όλοι ως εάν πρόσωπο να είσθε ενωμένοι όλοι μαζί. Η Κατίνα και οι συνεργάτες ( οικογένεια Θ. Κατσαρού)είχαν αναλάβει προκαταβολικά την υπόθεση της εκκλησίας.

Αυτό το τέκνον ( ή Κατίνα) βρίσκει μεγάλη ανακούφιση εργαζόμενη δια την εκκλησία. Τώρα πέντε υπάρξεις πέντε πρόσωπα να εργαστείτε για την Εκκλησία μου. Η Κατίνα, η Κυριακή, ( Γουναρίδου) και Θεόδωροι ( Πάτσης και Κατσαρός ), ο Παναγιώτης (Λύτρας) και ο Φίλιππος κοντά και αυτός διότι έχει τις εργασίες .

Όλοι μαζί ενωμένοι θα προχωρήσετε και κατά δεύτερο λόγο ο διαθέτης του οικοπέδου ( Κων/νος Καραμπελιάς). Αυτός ο δωρητής περιμένει με χαρά να ιδεί την εκκλησία και κάτι σκέπτεται.

Πώς θα ενθαρρυνθήτε γι' αυτό το έργο ?

Πρέπει να έχετε θάρρος να δείξετε πυγμή περισσότερο μάλιστα , όταν γίνεται μια καινούργια εκκλησία του Χριστού, σ' αυτά τα χρόνια της σκλαβιάς αυτού του καιρού του 20ου αιώνα η μάλιστα του τέλους του 20ου αιώνα που είναι μια πραγματική σκλαβιά.

Είμεθα σκλάβοι μέσα στα δίκτυα του πονηρού. Υπάρχει αυτό το πονηρό μόριον, που ταράσσει κάθε αγαθοεργό πράξη. Αλλά σεις ενωμένοι με αγάπη , θα φέρετε πέρας το έργο δια την Εκκλησία του Χριστού.

Όλοι τα πέντε πρόσωπα, σαν ένα σώμα, σαν ένα πρόσωπο να εργασθείτε χωρίς να διστάζετε σε οποιαδήποτε δοκιμασία που θα συναντήσετε.

Μέχρι σήμερα ότι ήταν δυνατό να γίνει έγινε.

Είναι θαυμαστόν ότι η Κατίνα αντιμετώπισε τον πονηρό σαν ένα εφιάλτη.

Από σήμερα αρχίζει ταξινόμηση για το κάθε τι , που πρέπει να γίνει με λεπτομέρεια ακόμη και μέχρι το πετραδάκι. Δια της υπομονής όπως εγράφη σ' αυτό το περιεχόμενο προχωρείτε ... »

Και συνεχίζει η φωνή του Αγίου..
Πρόκειται για την γνωστή οικογένεια Λύτρα εκ Λέσβου που πολλά προσέφεραν στην Λέσβο για το Μοναστήρι των Καρυών.

Σελιδα 2/7
Homepage


Σελιδα 2/7