Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος ή  Δραγάσης
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Η ιερή Πλάκα στον Μυστρά όπου ορκίστηκε ο τελευταίος Αυτοκτράτωρ , Κων. Παλαιολόγος
ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
A work for the Grace of God
« ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ »

Συνέχεια >>

Η περιφορά των Αγίων λειψάνων κατά την τελετή ήταν για όλους μας συγκινητική. Η καμπάνα χτυπούσε χαρμόσυνα και κόσμος που περνούσε από την λεωφόρο σταμάτησαν και πολλοί παρακολούθησαν την ακολουθία των εγκαινίων.

Η εκκλησία είναι πάρα πολύ ωραία πάνω στη λεωφόρο Πατρών - Πύργου.

Ο Πρωτοσύγκελος κάποια στιγμή μετά τα εγκαίνια είπε:

« Το εκκλησάκι αυτό είναι το φιγουρίνι της περιφερείας μας». Και πράγματι είναι διότι ο Αγιος Ραφαήλ αοράτως επιστατούσε και κατηύθυνε τις εργασίες. Καταβλήθηκε κάθε ανθρώπινη δυνατή προσπάθεια να γίνει ωραίο ανάλογα βέβαια με οικονομικά και τεχνικά μέσα που είχαμε βέβαια στη διάθεση μας εκεί.

Ο δωρητής του οικοπέδου Κων/νος Καραμπελιάς δώρισε και άλλο χώρο στην εκκλησία( ήταν αυτό που στο μήνυμα του ο Αγιος είχε πει :

« ο Διαθέτης του οικοπέδου περιμένει να ιδεί  την εκκλησία και σκέπτεται».

Για την εκκλησία είχε πει ο Αγιος ότι « Θα είναι ένας φάρος της πίστεως στη περιοχή».


« Θαυμαστός ο Θεός  εν τοις Αγίοις αυτού».

Τα εγκαίνια της εκκλησίας έγιναν , αλλά τα έργα δεν σταμάτησαν το εσωτερικό δεν είχε τελειώσει , χρειαζόταν χώρος προ της εκκλησίας και έγινε ο προναός και διεμορφώθηκε ο έξω χώρος.

Τα τελευταία χρόνια έγιναν βοηθητικοί χώροι τουαλέτες  κ.λ.π. και η ωραία αίθουσα - ξενώνας για τους προσκυνητές και ιερείς με τραπεζαρία και καθίσματα( ειδικοί καναπέδες ).

Το προσκύνημα του Αγίου Ραφαήλ της Κάτω Αχαίας  έγινε γνωστό και γίνεται με τα πολλά θαύματα σε πιστούς Χριστιανούς που επικαλούνται τον Αγιο Ραφαήλ.

Τα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ στην περιοχή είναι πολλά στα χρόνια αυτά , που δεν είναι δυνατόν να καταχωρηθούν εδώ - σ' αυτό το βιβλίο.

Θα περιγράψουμε θαυμαστά γεγονότα που συνέβηκαν κατά την ανέγερση της εκκλησίας.

Σελιδα 5/7
Homepage


Σελιδα 5/7