Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος ή  Δραγάσης
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Η ιερή Πλάκα στον Μυστρά όπου ορκίστηκε ο τελευταίος Αυτοκτράτωρ , Κων. Παλαιολόγος
ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
A work for the Grace of God
« ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ »

Συνέχεια >> ΘΑΥΜΑΤΑ - Κυριακή 27 Μαίου 1972

Κατά την θεμελίωση το έτος 1972 , συνέβηκε το εξής υπερφυσικόν γεγονός όπως αφηγείται ο Θεόδωρος Κατσαρός και το επιβεβαιώνει ο Κων/νος Δολλιανίτης , ο οποίος είχε την μπετονιέρα , και είχε πάει την Κυριακή 27 Μαίου 1972 να ρίξουν τα τσιμέντα στα θεμέλια της εκκλησίας.

Στις 10 η ώρα το πρωί κοίταξε το ντεπόζιτο της μπετονιέρας και είδε ότι δεν είχε πετρέλαιο, είχε μόνο μισό δάχτυλο πετρέλαιο. Πήγε στην Κάτω Αχαία για να πάρει πετρέλαιο αλλά δεν βρήκε διότι είχε κοπεί το ρεύμα και τα πρατήρια ήταν κλειστά. Όταν γύρισε είπε στο Κατσαρό :

« Δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε διότι πετρέλαιο δεν υπάρχει. Δεν θα εργαστούμε σήμερα, την ερχόμενη Κυριακή θα 'ρθουμε». Τότε ο Κατσαρός είπε : Βάλε μπρος τη μηχανή και έχει ο Θεός και όσο χαρμάνι θα το φτιάξουν εργάτες. Εδώ έγινε το υπερφυσικόν θαύμα!

Η μπετονιέρα δούλευε όλη την ημέρα χωρίς διακοπή και όταν τελείωσαν την εργασία, έλεγξαν το ντεπόζιτο της μηχανής έκπληκτοι διεπίστωσαν ότι είχε τόσο πετρέλαιο όσο είχε στην αρχή δηλαδή περίπου μισό δάχτυλο.

Η μηχανή εκινήτω με θαυμαστήν υπερφυσικήν ενέργεια του Αγίου όσπου τελείωσε η εργασία.

Άλλο θαύμα « όταν εχτίζετο η εκκλησία η μικρή κόρη του Κατσαρού Ντίνα  είχε ανέβει στις σκαλωσιές και έπεσε από ύψος. Όλοι τρόμαξαν ότι το παιδί κτύπησε και όμως δεν έπαθε τίποτα ούτε μόλωπες. Ο αόρατος Άγιος την προστάτευσε.


Η αόρατη συμπαράσταση του Αγίου παντού και πάντοτε

Θα διηγηθώ μια προσωπική μου εμπειρία;

Είχα αναλάβει την υποχρέωση έναντι του εργολάβου που εκέπασε την εκκλησία ο οποίος μου είπε « Θέλω κ. Πάτση όταν τελειώσει η εργασία να πληρωθώ». Διότι εγνώριζε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα.

Πράγματι όταν τελείωσε η εργασία μου τηλεφώνησε να κατέβω στην Κάτω Αχαία να τον εξωφλήσω.

Από το ποσόν των χρημάτων που χρεωστούσαμε έλειπε ένα ποσόν για να εξωφληθεί ο λογαριασμός.

Λεω στη σύζυγο Σοφία θα διαθέσω από τα χρήματα των πληρωμών του καταστήματος. Μου απαντά έχουμε πληρωμές αυτές τις ημέρες.

Έχει ο Θεός είπα και συμπλήρωσε το ποσόν που έλειπε , που για κείνο τον καιρό ήταν σεβαστό.

Πήρα την τσάντα μου και την αποχαιρέτησα. Βγαίνοντας από το κατάστημα μας, με σταμάτησε μια άγνωστη γυναίκα η οποία μου λεει : « σεις είσθε ο Κύριος Πάτσης»

Λεω ναι. « Φτιάχνεται μια εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ έμαθα. Πάρτε αυτό το φάκελο έχει λίγα χρήματα». Κυρία μου είπα δεν φτιάχνω,.. φτιάχνεται εκκλησία.

Λεει « το ίδιο κάνει , πάρτε τον Φάκελο ».

Με συγχωρείται κυρία μου της λεω δεν παίρνουμε διότι δεν έχουμε απόδειξη , μόνοι μας χρηματοδοτούμε το έργον.

« Δεν με ενδιαφέρει απόδειξη είπε, πάρε το φάκελο». Στην επιμονή της το πήρα. Η γυναίκα χαιρέτησε και έφυγε. Άγνωστη η γυναίκα δεν την ξανά είδα.

Γύρισα πίσω στο κατάστημα και άνοιξα το φάκελο , με κατάπληξη και συγκίνηση είδα ότι το ποσόν ήταν ακριβώς  αυτό που έλειπε ούτε μια δραχμή περισσότερο ούτε λιγότερο.

Ποιος εκίνησε το ενδιαφέρον της γυναίκας αυτής να προσφέρει για την εκκλησία και της ενέπνευσε και το ποσόν των χρημάτων και ακόμη την κατάλληλη ημέρα και ώρα; Ασφαλώς  η χάρις του Αγίου Ραφαήλ που ήτο συμπαραστάτης στην ανέγερση της εκκλησίας. Τοιαύτης επεμβάσεις είχαμε πολλές και απαρατήρητες πολλές φορές.
    
« Θαυμαστά τα έργα σου Κύριε ».

Πολλά θαύματα έχουν γίνει και γίνονται στους πιστούς της περιοχής. Το παρακάτω μαρτυρεί αυτό :

« Στον Αγιο Ραφαήλ ζητήσαμε βοήθεια για κάποιο προσωπικό μου θέμα. Πράγματι η βοήθεια του ήταν πολύ μεγάλη. Αφησα αυτό το χαρτί να το βλέπει ο κόσμος για να το πιστέψει στη θρησκεία μας στον Χριστό και στον Άγιο Ραφαήλ.

     « Αγιε μου Ραφαήλ Σε ευχαριστώ πολύ» 19 / 08/ 1992
( Το σημείωμα αυτό άφησε η ευεργετηθήσα κάτω στην εξωτερική είσοδο της εκκλησίας ).

Σελιδα 6/7
Homepage


Σελιδα 6/7
ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ ΕΓΙΝΑΝ  11-09-1976
Θεόδωρος Π. Πάτσης -1994